firsttime

FINANSIJSKa akceleracija JE
KLJUČNa ZA OTKRIVANJE PUNOG
POTENCIJALA STARTAPA!

Razvijate sjajno inovativno poslovno rešenje i sve usmeravate u pravcu ovog razvoja? Fokus vam je na pravom mestu, ali važno je da znate da veliki broj startapa propada zbog nerazumevanja finansijskog aspekta poslovanja. Kako da steknete dobro i u praksi primenjivo znanje, napravite finansijski plan za svoj startap i znate pravu vrednost svoje inovacije? Imamo rešenje!

Finsight je finansijski akcelerator , interaktivni mentorski program jedinstven na našem tržištu, koji će vam pružiti neophodna finansijska znanja, veštine i alate i pripremiti vas za efikasno donošenje informisanih i pametnih odluka kako biste najbolje iskoristili poslovne prilike. Program je fokusiran na praktična znanja koja pomažu da trasirate svoj put do finansijske stabilnosti kroz razumevanje svoje pozicije, potreba, rizika i kako da njima upravljate.

Finsight program powered by OTP banka se realizuje u organizaciji EPICentra i Inovacionog centra Banja Luka uz podršku OTP banke.

Vaš startap je registrovan u poslednje četiri godine i razvijate personalizovana i inovativna rešenja iz domena podataka, digitalne transformacije i operativne efikasnosti (automatizacija i efikasnost, process mining, digitalizacija)? Imate razvijen MVP/prototip i B2B, B2C ili B2B2C biznis model? Vi ste pravi kandidat za Finsight!

Informacije o programu:

 • U program će biti primljeno do 20 odabranih startapa.
 • Drugi kohort počinje 21. septembra i možete da očekujete interaktivne i dinamične sesije na nedeljnom nivou. 
 • Mogućnost 1-1 online konsultacija sa iskusnim ekspertima iz oblasti finansija.
 • Dva prateća meetup-a u Beogradu, u prostorijama OTP banke.
 • Prijave su otvorene od 10. juna do 10. septembra, a svi prijavljeni učesnici će biti obavešteni o rezultatima do 12. septembra.
 • Program je besplatan za odabrane kandidate!

FAQ

Pronađite odgovore na najčešća pitanja

Osnovni finansijski pojmovi i koncepti, finansijsko planiranje, budžetiranje, izveštavanje, vrste troškova, prodajni kanali, finansijsko pravo, platni promet i plaćanje, izvori i plan finansiranja - sve ovo ćete savladati u okviru jedinstvenog programa za startape koji ozbiljno shvataju svoje poslovanje!

Finansijska pismenost rezultira pametnim donošenjem odluka, zasnovanim na podacima. Efikasno finansijsko planiranje osigurava održivost – važno je da znate kako da vaš rast ne nadmaši raspoložive resurse. Sumirano, shvatanje prave vrednosti imovine, praćenje svih troškova, a zatim finansijske analize, predviđanje i budžetiranje osiguravaju vam pametno ulaganje umesto trošenja.

  Adekvatno razumevanje finansija pomaže u izbegavanju novčanih kazni, pravnih problema i potencijalne štete po ugled.

  Od vas će se očekivati da ispratite sve sesije, da koristite 1na1 online konsultacije sa iskusnim ekspertima iz oblasti finansija koje će vam biti dostupne i da na kraju programa pripremite i prezentujete svoj pitch deck koji treba da sadrži sledeće elemente (koje ćete tokom programa naučiti): 

  • finansijske projekcije
  • procena vrednosti kompanije
  • cenovno pozicioniranje
  • plan finansiranja.

  Šta su vrednosti Finsight programa? / Benefiti

  Finansijska pismenost i preciznost rezultuju pametnim donošenjem odluka, zasnovanom na podacima, a ne samo na osećajima.

  Shvatanje prave vrednosti imovine i praćenje svih troškova je prvi korak u donošenju dobrih odluka.

  Razumevanje budžetiranja, predviđanja i finansijskih analiza osigurava pametno ulaganje startapa, umesto pukog trošenja.

  Govoriti jezikom investitora jedan je od ključnih faktora za postavljanje u dobru pregovaračku poziciju.

  Efikasno finansijsko planiranje osigurava održivost - rast ne sme da nadmaši raspoložive resurse.

  Svaka poslovna odluka donosi određene rizike - finansijsko znanje pomaže u identifikovanju, kvantifikovanju i upravljanju rizicima.

  Finansijska pismenost znači pripremljenost za globalni razvoj i globalna tržišta.

  Poznavanje i razumevanje sopstvenih finansija pomaže u građenju kredibiliteta među različitim stejkholderima.

  Prijave za drugi kohort su otvorene od 10. juna 2024. godine!

  Prijavi se