firsttime

FINANSIJSKa akceleracija JE
KLJUČNa ZA OTKRIVANJE PUNOG
POTENCIJALA STARTAPA!

Razvijate sjajno inovativno poslovno rešenje i sve usmeravate u pravcu ovog razvoja? Fokus vam je na pravom mestu, ali važno je da znate da veliki broj startapa propada zbog nerazumevanja finansijskog aspekta poslovanja. Kako da steknete dobro i u praksi primenjivo znanje, napravite finansijski plan za svoj startap i znate pravu vrednost svoje inovacije? Imamo rešenje!

Finsight je finansijski akcelerator , interaktivni mentorski program jedinstven na našem tržištu, koji će vam pružiti neophodna finansijska znanja, veštine i alate i pripremiti vas za efikasno donošenje informisanih i pametnih odluka kako biste najbolje iskoristili poslovne prilike. Program je fokusiran na praktična znanja koja pomažu da trasirate svoj put do finansijske stabilnosti kroz razumevanje svoje pozicije, potreba, rizika i kako da njima upravljate.

Finsight program powered by OTP banka se realizuje u organizaciji EPICentra i Inovacionog centra Banja Luka uz podršku OTP banke.

Vaš startap je registrovan u poslednje četiri godine i razvijate personalizovana i inovativna rešenja iz domena podataka, digitalne transformacije i operativne efikasnosti (automatizacija i efikasnost, process mining, digitalizacija)? Imate razvijen MVP/prototip i B2B, B2C ili B2B2C biznis model? Vi ste pravi kandidat za Finsight!

Informacije o programu:

  • U program će biti primljeno do 20 odabranih startapa.
  • Prvi kohort počinje 20. januara i sastoji se od 9 online sesija koje će biti organizovane u prepodnevnim terminima subotom.
  • Mogućnost 1-1 online konsultacija sa iskusnim ekspertima iz oblasti finansija.
  • Dva prateća meetup-a u Beogradu, u prostorijama OTP banke.
  • Prijave su otvorene do 24. decembra, a svi prijavljeni učesnici će biti obavešteni o rezultatima do 12. januara.
  • Program je besplatan za odabrane kandidate!

Šta su vrednosti Finsight programa? / Benefiti

Finansijska pismenost i preciznost rezultuju pametnim donošenjem odluka, zasnovanom na podacima, a ne samo na osećajima.

Shvatanje prave vrednosti imovine i praćenje svih troškova je prvi korak u donošenju dobrih odluka.

Razumevanje budžetiranja, predviđanja i finansijskih analiza osigurava pametno ulaganje startapa, umesto pukog trošenja.

Govoriti jezikom investitora jedan je od ključnih faktora za postavljanje u dobru pregovaračku poziciju.

Efikasno finansijsko planiranje osigurava održivost - rast ne sme da nadmaši raspoložive resurse.

Svaka poslovna odluka donosi određene rizike - finansijsko znanje pomaže u identifikovanju, kvantifikovanju i upravljanju rizicima.

Finansijska pismenost znači pripremljenost za globalni razvoj i globalna tržišta.

Poznavanje i razumevanje sopstvenih finansija pomaže u građenju kredibiliteta među različitim stejkholderima.

FAQ

Pronađite odgovore na najčešća pitanja

Osnovni finansijski pojmovi i koncepti, finansijsko planiranje, budžetiranje, izveštavanje, vrste troškova, prodajni kanali, finansijsko pravo, platni promet i plaćanje, izvori i plan finansiranja - sve ovo ćete savladati u okviru jedinstvenog programa za startape koji ozbiljno shvataju svoje poslovanje!

Finansijska pismenost rezultira pametnim donošenjem odluka, zasnovanim na podacima. Efikasno finansijsko planiranje osigurava održivost – važno je da znate kako da vaš rast ne nadmaši raspoložive resurse. Sumirano, shvatanje prave vrednosti imovine, praćenje svih troškova, a zatim finansijske analize, predviđanje i budžetiranje osiguravaju vam pametno ulaganje umesto trošenja.

    Adekvatno razumevanje finansija pomaže u izbegavanju novčanih kazni, pravnih problema i potencijalne štete po ugled.

    Prijavite za prvi kohort su zatvorene. Očekujte prijave za naredni kohort u 2024. godini!