firsttime

dekodiranje DNK preduzetnika

Procenite svoj preduzetnički DNK

Otkrijte svoje dobre preduzetničke osobine, saznajte kako da ih maksimalno iskoristite, identifikujte šta vas koči u daljem napretku i unapredite i sebe i mogućnost uspeha za vaš startap. Obezbedili smo za vas DNK procenu preduzetnika koja može da predvidi potencijal osnivača za razvijanje uspešnog startapa, nevezano za ideju koju razvija i demografsku lokaciju gde se nalazi.

DNK procena preduzetnika je nastala u okrilju Founder Institute u saradnji sa vodećim naučnicima u oblasti društvenih nauka, sa željom da razviju objektivni alat kako bi lakše upravljali hiljadama aplikacija za učešće u njihovom programu. 

Sada je ovaj korisni alat na raspolaganju i vama, besplatno u okviru OTP Connect programa!

Ova procena analizira 25 dimenzija važnih za preduzetništvo. Izdvajamo samo neke od aspekata:

  • Saradnja - možete li efikasno radite u timu?
  • Rešavanje problema - možete li brzo da naučite i primenite naučeno za rešavanje složenih problema?
  • Proaktivnost - da li preuzimate inicijativu čak i kada prilike nisu jasne i potpuno na vašoj strani?
  • Upornost - da li ste čvrsto usmereni i motivisani da uspete?

Procena traje samo oko 30 minuta, a izveštaj koji dobijete će prikazati vaše osobine ličnosti koje će vam mogu pomoći da budete uspešni kao preduzetnik, a saznaćete i osobine koje mogu biti smetnja u razvoju vašeg startapa, što znači da možete raditi na njima i preokrenuti ih u svoju korist.

Identifikujte svoje najjače preduzetničke osobine, u poređenju sa 175.000+ drugih preduzetnika širom sveta. Svaka osobina dolazi sa praktičnim savetima kako da je iskoristite za uspeh.

Prijavi se za procenu

Postoje mnoge osobine koje su u korelaciji sa preduzetništvom. Recimo, podaci u dosadašnjim urađenim DNK testovima preduzetnika pokazuju da više šanse za uspeh imaju osobe starije od 34 godine sa domenskom ekspertizom i iskustvom u upravljanju. Značajno je i ukoliko brzo učite (nova) pravila i možete da ih primenite za rešenje novih problema. Sposobnost prilagođavanja je jedna od osobina važnih za uspeh. Da li ste stalno u potrazi za novim iskustvima i znanjem? Da li vaša radoznalost dovodi u pitanje postojeće norme? Najbolji preduzetnici traže promene - a ne održavanje postojećeg stanja. Fleksibilnost je još jedna važna karakteristika, sposobnost da držite svoje emocije u ravnoteži, da ste istovremeno i topli i pažljivi, ali i direktni i oštri kada je to potrebno.  

Neke od karakteristika koje su se pokazale kao nepoželjne su predatorska agresivnost, stalni izgovori, nestabilnost, preterani egoizam

Sada ćete se sigurno iznenaditi: jedna od karakteristika koja se pokazala kao nebitna i koja je isključena iz testa, jeste IQ! Još jedno iznenađenje jeste da marljivost nije među osobinama koje su u direktnoj korelaciji sa uspehom startapa. To ipak ne znači da za uspeh neće biti potreban veliki rad, ali to već znate, zar ne?

Tipični DNK profili preduzetnika 

"Hustler"

Inovator

"Mašina"

Talenat

Strateg

Vizionar

Arhitekta

"Achiever"

Samo 30 minuta vas deli od vašeg izveštaja „Preduzetnički DNK“, koji uključuje detaljnu analizu vaših prednosti i slabosti kroz 25 dimenzija preduzetništva.

Prijavi se za procenu